Rijkgevulde Italiaanse kippensoep

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 350 ml krachtbouillon kip
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
  • 250 g scharrel kipfilets
  • 800 g cannellinibonen in blik
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 200 g diepvries tuinerwten (ontdooid)

Bereiding

  1. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkel af. Halveer de knol, verwijder de harde kern en snijd in dunne reepjes.
  2. Doe de bouillon in een soeppan en voeg nog een (krachtbouillon)pot water per persoon toe. Voeg de venkel, roerbakgroente en kip toe. Breng tegen de kook aan. Laat 10 min. op laag vuur garen.
  3. Doe de bonen in een vergiet en spoel af. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft uit. Voeg de bonen, het citroenrasp en de tuinerwten toe aan de soep en warm 2 min. mee. Breng de soep op smaak met het citroensap. Verdeel de soep over diepe borden en serveer.
Rijkgevulde Italiaanse kippensoep is een recept van Albert Heijn