Spaghetti met makreel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g spaghetti
  • 190 g gerookte makreelfilets in zonnebloemolie (blikje)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el kappertjes (potje 100 g)
  • 46 g ansjovisfilets in olie in blik
  • 20 g verse platte peterselie (bakje)
  • 8 zwarte olijven zonder pit
  • 1 tl kaneel
  • 400 g tomatenblokjes (blik)
  • 1 tl kristalsuiker
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 150 g verse gerookte makreelfilet met peper (pakje)
  • 1 citroen

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit de olie uit het blikje makreel op middelhoog vuur in een koekenpan. Pers de knoflook erboven. Voeg de kappertjes en de ansjovis toe. Snijd de peterselie fijn, doe de steeltjes erbij en houd de blaadjes apart. Roerbak het geheel 2 min. Verwijder het vel van de makreel uit blik en voeg samen met de olijven toe. Maak de vis klein met een spatel en roer de kaneel, tomatenblokjes en suiker erdoor. Laat 5 min. koken op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de spaghetti af, maar vang een kopje kookvocht op. Schep de spaghetti voorzichtig door de vissaus. Meng ¾ van de peterselieblaadjes, de tomaat en de olie erdoor. Verdun de saus eventueel met wat kookvocht. Schep de spaghetti in een schaal en verdeel de makreelfilet peper in stukken erover. Bestrooi met de rest van de peterselie. Snijd de citroen in parten, serveer met de parten citroen.
Spaghetti met makreel is een recept van Albert Heijn