Aziatische garnalen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g diepvries rauwe ongepelde zoutwaternalen
  • 200 g verse peultjes
  • 300 g verse zalmfilets
  • 1 el sesamolie (flesje)
  • 1 limoen
  • 5 el oestersaus (flesje)
  • 1 el sesamzaad (bakje 100 g)
  • 2 verse koriander (alleen de blaadjes)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225 ºC.
  2. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Vet de ovenschaal in met de olie. Doe de peultjes in een kom. Schenk er kokend water over en laat 1 min. staan. Giet de peultjes af en schep ze in de schaal. Snijd de zalm in stukken. Verdeel de zalm en garnalen erover en besprenkel ze met de rest van de olie.
  3. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen boven de schaal. Halveer de limoen en leg de helften tussen de zalm. Verdeel de oestersaus over de zalm en de garnalen. Bestrooi met peper en het sesamzaad en zet de schaal ca. 10 min. in de oven.
  4. Knijp de limoenhelften uit boven de schaal en strooi de koriander erover.
Aziatische garnalen is een recept van Albert Heijn