Asperge-hamrolletjes in filodeeg
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 8 plakken filobladerdeeg (diepvries)
- 1 pot groene asperges (190 g)
- 12 plakjes gekookte ham (ca. 250 g)
- 1 theelepel salie
- 2 eetlepels olie
- 1 ei
Bereiding
- (Filodeeg van tevoren volgens aanwijzing in ca. 2 uur laten ontdooien). Oven voorverwarmen op 225 °C of gasoven
- Asperges halveren. Hamplakjes bestrooien met salie. In elke plak ham 2 halve asperges rollen. Filodeeg verdelen in repen, zo breed als asperge-hamrolletjes. Deeg bestrijken met olie. Ei loskloppen. Hamrolletjes in 2 plakjes filodeeg rollen en bestrijken met losgeklopt ei. Vervolgens in midden van oven in ca. 10 minuten goudbruin bakken. Warm of koud serveren.
Asperge-hamrolletjes in filodeeg is een recept van Albert Heijn