Garnalencurry

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 zak reuzengarnalen (ongepeld (500 g, diepvries), ontdooid)
  • 5 el zonnebloemolie
  • 4 rode uien (gehalveerd en in stukjes)
  • 2 tl komijn
  • 1 rode paprika (in stukjes)
  • 1 gele paprika (in stukjes)
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 cm verse gember (geschild en fijngesneden)
  • ½ tl cayennepeper
  • 4 tomaten (grof gesneden)
  • 1 tl garam massala (blikje 65 g)
  • 1 bakje verse koriander ((15 g), blad grof gesneden)

Bereiding

  1. Pel de garnalen. Verhit 2 el olie in de wok en bak de garnalen op hoog vuur al omscheppend 2 min. Schep ze uit de wok en zet deze terug op het vuur. Verhit de rest van de olie in de wok. Bak de ui met het komijnzaad op middelhoog vuur 5 min. Voeg de paprika, de knoflook en de gember toe en bak nog 5 min. Roer regelmatig. Voeg de cayennepeper toe en bak nog even mee. Voeg de tomaat toe en laat deze in 10 min. op laag vuur zacht worden. Schep de garnalen door de groenten en laat nog 6 min. stoven. Roer de garam massala en de koriander erdoor en breng op smaak met zout.
  2. Lekker erbij: Pittig munt-sjalotmengsel, Korianderchutney, Rijst met amandelen en rozijnen, Gestoofde spinazie met verse kaas, Komkommer-radijsraita en Mango lassi (zie al deze recepten op ah.nl/recepten).
Garnalencurry is een recept van Albert Heijn