Gehaktballen groot en klein

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 sneetjes witbrood (zonder korst)
  • 150 ml halfvolle melk
  • 1 ui
  • 1 kg half-om-halfgehakt
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 g ongezouten roomboter
  • 300 ml water

Bereiding

  1. Leg de sneetjes brood in een diep bord en schenk de melk erover. Laat 2 min. weken en knijp ze uit. Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Doe het gehakt in een ruime kom en voeg de ui, eieren en uitgeknepen boterhammen toe. Meng alles door elkaar en breng royaal op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt in 2 porties. Maak van 1 portie 4 grote gehaktballen en van de 2e portie kleine gehaktballetjes ter grootte van een walnoot. Verhit in 2 koekenpannen elk 25 g boter. Bak in 1 koekenpan de grote ballen op middelhoog vuur in 5 min. rondom bruin. Doe hetzelfde met de kleine balletjes in de andere pan. Voeg nadat de gehaktballen bruin zijn aan elke pan 150 ml water toe. Laat de grote ballen in ca. 20 min. garen en de kleine balletjes in 10 min. Keer af en toe. Laat afkoelen.
Gehaktballen groot en klein is een recept van Albert Heijn