Boeuf bourguignon

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 700 g rib-runderlappen
  • 2 el tarwebloem
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 500 ml volle krachtige rode wijn
  • 250 g kastanjechampignons (schoongeveegd)
  • ½ verse bospeen
  • 2 gedroogde laurierblaadjes

Bereiding

  1. Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen en snijd in grove dobbelstenen. Schep het vlees om met de bloem, zout en (versgemalen) peper naar smaak. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de spekblokjes zacht uit tot ze lichtbruin kleuren. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Schep de ui en de knoflook bij de spekblokjes en bak mee tot ze glazig zijn. Schep het spek-uimengsel uit de pan.
  2. Laat het bakvet in de pan. Bak de blokjes rundvlees in het bakvet rondom bruin aan. Doe het spek- uimengsel terug in de pan bij het rundvlees. Schenk langs de rand van de pan de rode wijn erbij. Snijd de wortel in stukken en doe met de champignons en de laurier bij het vlees in de pan en schep even om.
  3. Breng heel zachtjes aan de kook en laat het vlees met de deksel op de pan 2 tot 2,5 uur zachtjes garen (gebruik eventueel een stoofplaatje). Breng de boeuf bourguignon nogmaals op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Boeuf bourguignon is een recept van Albert Heijn