Aardperenstamp met pruimen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 750 g aardperen
  • 750 g kruimige aardappelen
  • 7½ g vers salieblaadje
  • 2 tenen knoflook
  • 4 rode uien
  • 52 g ongezouten roomboter
  • 150 g gewelde pruimen zonder pit
  • 100 ml verse slagroom
  • 100 g geraspte Franse gruyère kaas 47

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardperen en aardappelen met een schilmesje of dunschiller en snijd in gelijke stukken. Kook in een ruime pan water met eventueel zout in 20 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen elke ui in 8 parten en snijd de knoflook en salie fijn. Verhit de helft van boter in een koekenpan. Fruit de salie, ui en knoflook 10 min. op laag vuur. Giet de aardperen en aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Halveer de pruimen. Meng het ui-mengsel, de pruimen, slagroom en de rest van de boter door het aardperen-aardappelmengsel.
  3. Vet de ovenschaal in. Schep de stamppot in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak in ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Aardperenstamp met pruimen is een recept van Albert Heijn