Zalmnuggets met preistamppot

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (kruimig)
  • 25 g boter
  • 2 preien (in ringen)
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 150 g mineraalwater (bruisend)
  • 500 g zalmfilet ((diepvries), ontdooid)
  • 300 ml olijfolie

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in een pan water met zout in 20 min. gaar. Smelt de boter in een koekenpan en bak de prei 4 minuten. Laat de prei niet te donker worden. Zeef 100 g bakmeel met 1 tl zout boven een kom. Schenk er geleidelijk het mineraalwater bij en klop het met een vork of garde tot een glad beslag met de dikte van yoghurt. Zeef de rest van het bakmeel boven een bord. Dep de filets droog met keukenpapier, snijd ze in stukjes van 3 x 3 cm en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan, zorg dat de bodem met een cm olie is bedekt. Haal de zalm door het bakmeel en vervolgens door het beslag. Bak de nuggets in 2 porties in de olie in 2 min. per kant goudbruin en krokant. Van binnen zijn ze dan net gaar. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de pureestamper met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Schep er de prei door en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de preistamppot over 4 borden en leg de zalmnuggets erbij. Lekker met ravigottesaus of citroenmayonaise.
Zalmnuggets met preistamppot is een recept van Albert Heijn