Kipfilet met citrusparten en steranijs uit de oven

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 600 g geschilde bospenen
  • 5 steranijsjes (potje 14 g, Feestfavoriet)
  • 3 mandarijnen
  • 1 citroen
  • 6 el arachideolie
  • 1 el 5 kruidenpoeder
  • 4 kipfilets
  • 2 takjes verse munt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de bospeen in de lengte en verdeel met de steranijs over de ovenschaal.
  2. Boen 1 mandarijn schoon en rasp de oranje schil. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Pers de geraspte mandarijn uit. Besprenkel de bospeen met het sap en 3 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Meng de rest van de olie met de 5 kruidenpoeder tot marinade. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrijk de kipfilets met de marinade en leg op de bospeen. Bak ca. 40 min. in het midden van de oven.
  4. Pel ondertussen de rest van de mandarijnen en verdeel in partjes. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd in reepjes. Meng de munt met het citrusrasp.
  5. Neem de kip uit de ovenschaal. Leg de bospeen met de mandarijnpartjes op een grote platte schaal. Leg de kip erop en schenk het sap uit de schaal erover. Verdeel over elke kipfilet een beetje citrusmunt.
Kipfilet met citrusparten en steranijs uit de oven is een recept van Albert Heijn