Uiensoep met gegratineerde ciabatta

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 el traditionele olijfolie
  • 600 g gesneden uien
  • 6 stuks salade-uien
  • 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
  • 3 stuks runderbouillontabletten
  • 1½ liter water
  • 275 g verse rundersoepballetjes
  • 1 verse ciabatta
  • 100 g Italian flakes kaas

Bereiding

  1. Verwarm de grill van de oven. Verhit de olie in een grote pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur in 10 min. donkerbruin.
  2. Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Houd het groenste deel apart. Voeg de rest van de salade-ui, de wokgroente, bouillontabletten en het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de soepballetjes toe en laat 5 min. trekken.
  3. Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kaas erover en garneer met het groenste deel van de salade-ui. Gratineer onder de ovengrill in ca. 4 min. goudbruin.
  4. Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom een plakje ciabatta. Serveer met de rest van de ciabatta.
Uiensoep met gegratineerde ciabatta is een recept van Albert Heijn