Uiensoep met gegratineerde ciabatta
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 3 el traditionele olijfolie
- 600 g gesneden uien
- 6 stuks salade-uien
- 400 g Chinese wokgroente kool & sugarsnaps
- 3 stuks runderbouillontabletten
- 1½ liter water
- 275 g verse rundersoepballetjes
- 1 verse ciabatta
- 100 g Italian flakes kaas
Bereiding
- Verwarm de grill van de oven. Verhit de olie in een grote pan en bak de gesneden uien op middelhoog vuur in 10 min. donkerbruin.
- Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Houd het groenste deel apart. Voeg de rest van de salade-ui, de wokgroente, bouillontabletten en het water toe aan de ui. Breng aan de kook. Zet het vuur laag, voeg de soepballetjes toe en laat 5 min. trekken.
- Snijd ondertussen de ciabatta in plakjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de kaas erover en garneer met het groenste deel van de salade-ui. Gratineer onder de ovengrill in ca. 4 min. goudbruin.
- Verdeel de soep over kommen en leg in elke kom een plakje ciabatta. Serveer met de rest van de ciabatta.
Uiensoep met gegratineerde ciabatta is een recept van Albert Heijn