Zomerbolognese

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 150 g verse bospeen
  • 150 g bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 500 g romaatjes
  • 1 teen knoflook
  • 200 g magere gerookte spekreepjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 250 g spaghetti
  • 1 el Touch of Taste gevogelte geconcentreerde bouillon (Lacroix)

Bereiding

  1. Schil de bospeen en bleekselderij en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snipper de ui en halveer de tomaten.
  2. Doe de knoflook en de helft van de tomaten in een kom en pureer met de staafmixer tot een saus.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op (middel)hoog vuur in 5 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
  4. Bak de bospeen, bleekselderij, ui en tijm 6 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet tot de groenten iets gekleurd zijn.
  5. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  6. Voeg de tomatensaus en geconcentreerde bouillon toe aan het bospeen-bleekselderijmengsel, breng aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.
  7. Giet de pasta af en meng met de spekreepjes en de rest van de tomaten door de saus.
Zomerbolognese is een recept van Albert Heijn