Zomerbolognese
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 150 g verse bospeen
- 150 g bleekselderij
- 1 rode ui
- 500 g romaatjes
- 1 teen knoflook
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 1 tl gedroogde tijm
- 250 g spaghetti
- 1 el Touch of Taste gevogelte geconcentreerde bouillon (Lacroix)
Bereiding
- Schil de bospeen en bleekselderij en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snipper de ui en halveer de tomaten.
- Doe de knoflook en de helft van de tomaten in een kom en pureer met de staafmixer tot een saus.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op (middel)hoog vuur in 5 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
- Bak de bospeen, bleekselderij, ui en tijm 6 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet tot de groenten iets gekleurd zijn.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Voeg de tomatensaus en geconcentreerde bouillon toe aan het bospeen-bleekselderijmengsel, breng aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.
- Giet de pasta af en meng met de spekreepjes en de rest van de tomaten door de saus.
Zomerbolognese is een recept van Albert Heijn