Ravioli met geitenkaas en paddenstoelensaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
  • 500 g verse ravioli funghi porcini (pak, koelvers)
  • 2 sjalotten
  • 400 g paddenstoelen voor pasta (schaal, koelvers)
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 250 ml verse slagroom
  • 140 g zachte geitenkaas 55

Bereiding

  1. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de helft van de kruidenmix toe. Kook hierin de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes van de rest van de kruiden fijn. Houd een paar blaadjes oregano achter voor de garnering. Snipper de sjalot fijn en snijd de paddenstoelen in stukjes.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur 2 min. Zet het vuur hoger en bak de kruiden en paddenstoelen 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de slagroom toe en laat op hoog vuur 2-3 min. inkoken.
  4. Giet ondertussen de pasta af in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de kruidentakjes. Verdeel de kaas in stukjes. Meng de pasta met de paddenstoelenroomsaus en 2/3 van de kaas. Garneer met de achtergehouden blaadjes oregano en de rest van de kaas.
Ravioli met geitenkaas en paddenstoelensaus is een recept van Albert Heijn