Ravioli met geitenkaas en paddenstoelensaus
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix
- 500 g verse ravioli funghi porcini (pak, koelvers)
- 2 sjalotten
- 400 g paddenstoelen voor pasta (schaal, koelvers)
- 2 el traditionele olijfolie
- 250 ml verse slagroom
- 140 g zachte geitenkaas 55
Bereiding
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook en voeg de helft van de kruidenmix toe. Kook hierin de ravioli volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen de blaadjes van de rest van de kruiden fijn. Houd een paar blaadjes oregano achter voor de garnering. Snipper de sjalot fijn en snijd de paddenstoelen in stukjes.
- Verhit de olie in een grote koekenpan en fruit de sjalot op laag vuur 2 min. Zet het vuur hoger en bak de kruiden en paddenstoelen 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de slagroom toe en laat op hoog vuur 2-3 min. inkoken.
- Giet ondertussen de pasta af in een vergiet en laat uitlekken. Verwijder de kruidentakjes. Verdeel de kaas in stukjes. Meng de pasta met de paddenstoelenroomsaus en 2/3 van de kaas. Garneer met de achtergehouden blaadjes oregano en de rest van de kaas.
Ravioli met geitenkaas en paddenstoelensaus is een recept van Albert Heijn