Zomerse bietenstamppot met filetrolletje

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels (groot, iets kruimig (zak 3 kg))
  • 2 x 2 filetrolletjes (met bieslook-roomkaas (2 schalen a 2 stuks))
  • 50 g boter of margarine
  • 1 schaal gekookte bieten (500 g)
  • 2 uien (fijngesnipperd)
  • 1 komkommer (in reepjes)
  • 2 eetlepels natuurazijn
  • 1 theelepel suiker

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in vieren en kook ze gaar in ca. 20 minuten. Braad de filetrolletjes in ca. 30 g boter of margarine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Schil de bietjes, snijd ze in reepjes. Verhit in een koekenpan de rest van de boter en fruit hierin de uien 2 minuten. Schep de bietjes erbij, leg een deksel op de koekenpan en stoof de bietjes ca. 12 minuten. Schep de komkommerreepjes om met de azijn, de suiker en wat zout naar smaak.
  3. Stamp de aardappelen tot een grove puree en schep de gestoofde bietjes erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de filetrolletjes met de bietenstamppot en het komkommerzoetzuur.
Zomerse bietenstamppot met filetrolletje is een recept van Albert Heijn