Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten (bakje 80 g)
- 4 takjes platte peterselie (alleen de blaadjes)
- 2 takjes salie (alleen de blaadjes)
- 25 g boter
- 1 teen knoflook (fijngesneden)
- 1 sneetje witbrood (in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm)
- 25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
- 4 varkensfilets
- 2 el olijfolie
Bereiding
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de kruiden fijn.
- Verhit de boter in dezelfde koekenpan. Voeg de kruiden en knoflook toe en fruit 1 min. Voeg het brood toe en bak 4 min. op matig vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en schep de pijnboompitten en kaas erdoor.
- Bestrijk ondertussen de varkensfilet met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat 2 min. rusten op een bord onder een deksel en serveer met de croutons.