Varkensfilet met croutons

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten (bakje 80 g)
  • 4 takjes platte peterselie (alleen de blaadjes)
  • 2 takjes salie (alleen de blaadjes)
  • 25 g boter
  • 1 teen knoflook (fijngesneden)
  • 1 sneetje witbrood (in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm)
  • 25 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 4 varkensfilets
  • 2 el olijfolie

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 2 min. Laat afkoelen op een bord. Snijd ondertussen de kruiden fijn.
  2. Verhit de boter in dezelfde koekenpan. Voeg de kruiden en knoflook toe en fruit 1 min. Voeg het brood toe en bak 4 min. op matig vuur. Schep regelmatig om. Neem de pan van het vuur en schep de pijnboompitten en kaas erdoor.
  3. Bestrijk ondertussen de varkensfilet met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan zonder olie of boter. Gril het vlees 5 min. Keer halverwege. Laat 2 min. rusten op een bord onder een deksel en serveer met de croutons.
Varkensfilet met croutons is een recept van Albert Heijn