Verse spaghetti met groentesaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 85 g ontbijtspek
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 5 trostomaten
  • 300 g rundergehakt
  • 400 g Italiaanse roerbakgroente champignons & prei
  • 350 ml tomato frito
  • 100 ml water
  • 500 g verse spaghetti all'uovo
  • 85 g rucola
  • 25 g ongebrande walnoten
  • 50 g geraspte jong belegen Zaanlander kaas 48

Bereiding

  1. Snijd het ontbijtspek fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak het spek 3 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  2. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Was de tomaten en snijd in partjes. Voeg het gehakt en de knoflook toe aan het ontbijtspek en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 3 min. al omscheppend mee.
  3. Voeg de tomatensaus, tomatenpartjes, het water en wat peper toe aan de hapjespan. Breng aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur stoven.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Meng de rucola met de walnoten en besprenkel met de rest van de olie.
  5. Verdeel de pasta over diepe borden, schep de tomatensaus erop en serveer met de salade. Bestrooi de pasta met de kaas.
Verse spaghetti met groentesaus is een recept van Albert Heijn