Bagel caprese

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 40 g pijnboompitten
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 15 g verse basilicum
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 360 g snoepgroente tomatenmix
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • ½ tl zeezout
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 4 bagels
  • 50 g eikenbladslamelange

Bereiding

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit.
  2. Doe het basilicum, 50 ml olie en 1 el citroensap in een hoge beker of het bakje van de staafmixer en pureer. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten. Verhit 1 el olie in de koekenpan en bak de tomaten 3 min. op de snijkant op middelhoog vuur. Neem de pan van het vuur, schep de tomaten om met het citroenrasp en zeezout en breng op smaak met peper.
  3. Scheur de mozzarella in stukjes. Snijd de bagels doormidden en beleg de onderste helften met sla. Meng de tomaat, mozzarella en pijnboompitten en verdeel over de bagel. Besprenkel met de basilicumolie, leg de bovenste helften ernaast en serveer.
Bagel caprese is een recept van Albert Heijn