Gadogado met pittige tofureepjes en gebakken ei

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g verse sperziebonen
  • 150 g basmatirijst
  • 180 g pittig gekruide tofu roerbakreepjes
  • 130 g Conimex Black satésaus mild
  • 130 ml water
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el arachideolie
  • 2 middelgrote eieren
  • 200 g spitskolen
  • 125 g taugé

Bereiding

  1. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Week ondertussen de satéprikkers 5 min. in koud water.
  2. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Voeg als het water kookt aan 1 pan de sperziebonen en eventueel zout toe en kook op laag vuur 8 min. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik. Voeg aan de andere pan de rijst en eventueel zout toe en kook op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
  3. Rijg de tofu aan de satéprikkers. Verhit de grillpan zonder boter of olie en gril de tofuspiesjes ca. 3 min. Keer halverwege.
  4. Doe ondertussen de satésaus met het water en sambal in een steelpan en breng aan de kook. Laat op laag vuur 1 min. koken. Verhit de olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Verdeel de sperziebonen, rijst, spitskool en taugé apart over de borden. Leg de eieren op de rijst en de tofuspiesjes erbij. Doe de pindasaus in een kommetje en serveer erbij.
Gadogado met pittige tofureepjes en gebakken ei is een recept van Albert Heijn