Konijn gestoofd in linzen

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 1 konijn (in delen)
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 100 g winterwortel (in kleine stukjes)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 pot vleesfond (380 ml)
  • 250 g blonde linzen
  • 4 el Zaanse mosterd

Bereiding

  1. Verhit in een braadpan de boter en bak hierin de spekjes zachtjes uit.
  2. Wrijf de konijndelen in met zout en peper. Bak de konijndelen in het bakvet rondom lichtbruin. Voeg de tijm, wortel, ui en knoflook toe en bak alles nog 2 min. mee. Schep de linzen door het bakvet, voeg de pot fond en 250 ml heet water toe en breng alles aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de stukken konijn in ca. 1 uur zachtjes gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
  3. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en verdeel het over 4 borden. Schep de mosterd in een schaaltje en serveer dit apart erbij. Lekker met rodekool met pruimen.
Konijn gestoofd in linzen is een recept van Albert Heijn