Eendenborst met zuurkool

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 1 ui (grof gesnipperd)
  • 100 g katenspek (in blokjes of reepjes)
  • 500 g zuurkool (naturel, uitgelekt)
  • ½ tl karwijzaad
  • 1½ el suiker
  • 200 ml sinaasappelsap
  • 2 grote eendenborsten

Bereiding

  1. Verhit de boter in een hapjespan en fruit hierin de ui zachtjes 5 minuten. Roer de spekreepjes erdoor en bak alles samen nog enkele minuten. Schep de zuurkool, karwijzaadjes en suiker door het spek-uienmengsel en voeg het sinaasappelsap en naar smaak peper toe. Leg de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Stoof de zuurkool zachtjes in ca. 30 min. gaar. Schep de zuurkool af en toe om.
  2. Snijd intussen de vette kant van de eendenborsten kruiselings in. Bestrooi ze met zout en peper. Verhit een koekenpan zonder vet. Leg de eendenborsten met de vette kant in de pan en bak deze kant op middelhoog vuur in ca. 8 min. goudbruin en krokant. Bak de andere kant nog 3 minuten. Leg de eendenborsten op een plank, dek ze af met een stukje aluminiumfolie en laat ze 5 min. rusten.
  3. Verdeel de zuurkool over 4 borden, snijd de eendenborst in dunne plakjes en leg ze ertegenaan.
Eendenborst met zuurkool is een recept van Albert Heijn