Mediterrane stoof met Toscaanse worstjes en cavolo nero

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 grote winterpeen
  • 2 uien
  • 1 schaal trostomaat (5 stuks)
  • 2 schalen Toscaanse worstjes (à 6 stuks)
  • 400 g cavolo nero - palmkolen
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 800 g cannellinibonen in blik
  • 20 g verse platte peterselie
  • 50 g geroosterde pijnboompitten (bakje)
  • 170 g Griekse yoghurt (0% vet) (bakje)

Bereiding

  1. Schil de winterpeen. Halveer deze in de lengte en snijd in plakjes van ca. ½ cm. Schil de uien en snijd deze in halve ringen. Was de tomaten, snijd deze in kwarten en halveer ze. Snijd de worstjes los van elkaar. Snijd de cavolo nero iets fijner.
  2. Verhit de olie in de ruime hapjes- of braadpan en bak de wortel en ui 5 min. op hoog vuur. Schuif dan de groenten naar één kant van de pan en leg de worstjes aan de andere kant. Bak zowel de groenten als de worstjes nog 3 min., tot de worstjes rondom bruin zijn.
  3. Laat ondertussen de bonen uitlekken. Voeg de tomaten, bonen en cavolo nero toe aan de groenten en worstjes in de pan en schep om. Laat met de deksel op de pan 10 min. stoven op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd ondertussen de peterselie grof. Schep 2/3 ervan met de pijnboompitten door de bonenstoof en garneer met de rest van de peterselie. Serveer de stoof met een schepje Griekse yoghurt.
Mediterrane stoof met Toscaanse worstjes en cavolo nero is een recept van Albert Heijn