Linzenburger

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde linzen dupuis (zak 400 g)
  • 400 ml kraanwater
  • 175 g vega fijngehakt (schaal)
  • 100 g belegen kaas (geraspt)
  • 1 el tahin sesampasta (300 g)
  • 20 g verse platte peterselie
  • 50 g tarwebloem
  • 4 el arachideolie
  • 250 g gekookte bieten (schaal 500 g)
  • 4 Italiaanse bollen
  • 4 el citroenmayonaise (pot 350 g)
  • 8 blaadjes kropsla

Bereiding

  1. Breng de linzen met het water en zout aan de kook. Draai het vuur laag, dek af en kook 30 min. tot de linzen beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen. Doe de linzen, het fijngehakt, de kaas en tahin in de keukenmachine en maal grof. Snijd de peterselie grof en maal door het mengsel. Bestuif je handen met wat bloem en vorm burgers van het linzenmengsel (1 per persoon). Wentel ze door de bloem en klop overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 6 min. goudbruin. Keer halverwege.
  2. Schil de gekookte bieten en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de Italiaanse bollen. Verhit de grillpan en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Bestrijk de broodhelften met de mayonaise en beleg de onderkanten met de sla, plakjes biet en een burger. Leg de bovenkanten erop.
Linzenburger is een recept van Albert Heijn