Chocoladepepernoten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 3 el speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
  • 200 g keukenstroop in pot
  • 100 g ongezouten roomboter (koud)
  • 200 g pure chocolade 72%

Bereiding

  1. Zeef het bakmeel boven een kom. Meng de speculaaskruiden en het zout erdoor. Voeg de stroop en boter in blokjes toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 170 °C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
  3. Snijd de chocolade in stukjes en doe in een pan of vuurvaste kom. Hang de kom in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie). Leg de kruidnoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op bakpapier tot de chocolade hard is geworden.
Chocoladepepernoten is een recept van Albert Heijn