Freekeh met haricots verts, spek en ui

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 200 g AH Biologisch spelt
  • 350 g verse haricots verts
  • 200 g gerookte spekreepjes
  • 4 middelgrote eieren

Bereiding

  1. Snijd de uien in halve ringen. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de uien 30 min. op laag vuur, tot ze karamelliseren. Schep af en toe om.
  2. Kook ondertussen de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en laat tot gebruik met de deksel op de pan staan. Giet af en doe met de spelt en gekaramelliseerde uien in een schaal. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts, halveer en kook in 7 min. beetgaar.
  3. Bak de spekreepjes in 6 min. krokant op middelhoog vuur. Roer ze met de helft van het bakvet door de spelt. Serveer de lauwwarme speltsalade met de eieren ernaast. Lekker! Bak in het achtergebleven bakvet spiegeleieren.
Freekeh met haricots verts, spek en ui is een recept van Albert Heijn