Aardappelgratin met zoete ui

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 zoete uien
  • 25 g ongezouten roomboter
  • 600 g vastkokende aardappelen (groot)
  • 75 g geraspte emmentaler 45
  • 250 ml verse slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui op laag vuur in 15 min. zacht en lichtbruin. Schep af en toe om. Breng op smaak met peper en zout. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes.
  2. Vet de ovenschaaltjes in. Beleg de bodems van de schaaltjes met 1/3 van de aardappel. Breng eventueel op smaak met zout en verdeel de helft van de ui erover. Bedek met aardappel, bestrooi met zout, de rest van de ui en dek af met aardappel. Schenk de slagroom erover en bestrooi met de kaas. Bak de aardappelgratins in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
Aardappelgratin met zoete ui is een recept van Albert Heijn