Varkenssaté met paprika-komkommersalade
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 300 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm)
- ½ zakje marinade saté (a 150 ml)
- 1 bakje komkommersalade (250 g)
- 2 zakjes paprikarauwkost (a 150 g)
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 1 duopak Franse baguettes (afbakbrood, 2 stuks)
- 1 pot kleine zoetzure augurken (340 ml)
Bereiding
- Marineer de varkenshaas volgens de aanwijzingen op de verpakking van de marinade. Verwarm de oven voor op 220 °C. Meng de komkommer salade, de rauwkost, de ui en peper en zout naar smaak in een kom.
- Rijg de varkenshaas aan de satéstokjes. Verhit de grillpan of barbecue en rooster. Gril de saté in ca. 6 min. rondom goudbruin en rosé vanbinnen. Keer regel matig. Bak ondertussen de baguettes 6-8 min*. in de oven af volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze in plakjes.
- Leg de varkenssaté op 4 borden en schep de salade erbij. Serveer met de baguettes en de augurken. Lekker met een gepofte aardappel.
Varkenssaté met paprika-komkommersalade is een recept van Albert Heijn