Salade met geroosterde pruimen en gedroogde ham

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 8 verse pruimen
  • 3 el milde olijfolie
  • 3½ el vloeibare honing
  • 50 g ongebrande amandelen
  • 40 g saladepittenmix
  • 1 eetrijpe avocado
  • 10 g verse platte peterselie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 80 g rauwe ham
  • 80 g jonge bladsla met babyspinazie
  • 75 g zachte geitenkaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor 200 °C. Halveer de pruimen, ontpit ze en snijd elke helft in 4 parten. Schep om met ? van de olie en 2 el honing (per 4 personen). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze ca. 15 min. in de oven.
  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de amandelen en salade-pittenmix 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Voeg 1 el honing toe (per 4 personen), schep om en bak nog 1 min. Schep de noten uit de pan en verdeel ze over een stuk bakpapier, zodat ze niet aan elkaar plakken. Laat afkoelen. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in de breedte in plakjes. Snijd de peterselie fijn. Meng voor de dressing de rest van de olie, balsamicoazijn, de rest van de honing, peper en eventueel zout in een kom.
  3. Snijd de ham in repen. Meng de sla met de peterselie en verdeel over een schaal. Besprenkel met de dressing. Verdeel de avocado, geroosterde pruimen en ham over de sla. Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de noten.
Salade met geroosterde pruimen en gedroogde ham is een recept van Albert Heijn