Bloemtortilla's gevuld met kip

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g kipfilet
  • ½ liter kippenbouillon (van tablet)
  • 100 ml olie
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 3 eetlepels jalapeñopeper (potje a 225 g)
  • 8 bloemtortilla's (doorsnede 25 cm)
  • ½ zakje verse koriander (a 15 g)
  • 125 ml zure room

Bereiding

  1. Kipfilets in bouillon leggen en in 15 min. tegen de kook aan gaar laten worden. Kipfilets uit bouillon nemen en met vork kippenvlees in draadjes trekken. In wok 1 el olie verhitten. Ui en knoflook 3 min. fruiten. Tomatenblokjes en jalapeñopeper toevoegen en op hoog vuur 5 min. bakken tot dikke saus ontstaat. Van vuur af kip erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout. Tortilla's op werkvlak leggen en kipmengsel erop scheppen. Zijkanten over vulling vouwen en tortilla’s oprollen. In grote koekenpan laag olie verhitten en 4 tortilla’s tegelijk in 4-5 min. goudbruin bakken, halverwege keren. Tortilla's op keukenpapier laten uitlekken. Zo nog 4 tortillarolletjes (flautas) bakken. Flautas op vier borden leggen en garneren met koriander en flinke lepel zure room. Lekker met groene rijst en guacamole.
Bloemtortilla's gevuld met kip is een recept van Albert Heijn