Stevige linzensoep
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 1 stuk struik bleekselderij
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 800 g gepelde tomaten in blik
- 750 ml kraanwater
- 3 groentebouillontabletten
- 400 g bruine linzen in blik
- 150 g schelpjespasta
- 80 g geraspte jong belegen kaas
Bereiding
- Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw met een spatel in stukjes. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de linzen uitlekken.
- Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep in de kommen en bestrooi met de kaas.
Stevige linzensoep is een recept van Albert Heijn