Stevige linzensoep

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 stuk struik bleekselderij
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g gepelde tomaten in blik
  • 750 ml kraanwater
  • 3 groentebouillontabletten
  • 400 g bruine linzen in blik
  • 150 g schelpjespasta
  • 80 g geraspte jong belegen kaas

Bereiding

  1. Snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een soeppan, pers de knoflook erboven en fruit 1 min. Doe de bleekselderij erbij en bak 2 min. mee. Voeg de tomaten toe en duw met een spatel in stukjes. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat de linzen uitlekken.
  2. Voeg de pasta toe en kook de soep met de deksel op de pan 8 min. op middelhoog vuur. Voeg de linzen toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Schep in de kommen en bestrooi met de kaas.
Stevige linzensoep is een recept van Albert Heijn