Penne met gehaktballetjes en spek

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g penne rigate
  • 100 g magere gerookte spekreepjes
  • 250 g verse rundersoepballetjes
  • 2 tenen knoflook
  • 800 g Italiaanse roerbakgroente courgette (zak à 600 g)
  • 400 ml pastasaus basilicum (pot)
  • 15 g verse basilicum

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit ondertussen de hapjespan en bak de spekreepjes in 4 min. uit op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de soepballetjes toe en bak 2 min. mee.
  3. Voeg de pastasaus toe en schep om. Verwarm nog 5 min. met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Voeg de knoflook en roerbakgroente toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur mee. Schep regelmatig om.
  4. Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Giet de pasta af. Houd wat basilicum achter voor de garnering, schep de rest samen met de pasta door de saus. Garneer voor het serveren met het achtergehouden basilicum.
Penne met gehaktballetjes en spek is een recept van Albert Heijn