Broccoli met zalm en ketjap
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 375 g diepvries wilde zalm (zak à 750 g)
- 600 g broccoli
- 800 g voorgekookte basmatirijst
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 4 el ketjap manis
- 50 ml kraanwater
Bereiding
- Laat de zalm ontdooien. Snijd de broccoli in roosjes en kook in water met zout in ca. 4 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
- Snijd ondertussen de zalm in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een wok en fruit de knoflook 1 min. Voeg de blokjes zalm toe en roerbak 3 min.
- Voeg de ketjap, het water en de broccoli toe en roerbak nog 2 min. Verdeel de rijst, broccoli en zalm over kommen.
Broccoli met zalm en ketjap is een recept van Albert Heijn