Spruitjesstamppot met geitenkaas en olijven

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 2 zakken geschoonde spruitjes (a 350 g)
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 200 g zachte geitenkaas (bijv. Bettine Blanc 58)
  • 4 el platte peterselie (blaadjes fijngesneden)
  • 1 pot zwarte olijven (kalamata (300 g), gehalveerd)

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Kook de spruitjes de laatste 10 min. mee. Giet af, maar laat een laagje water van 5 mm achter in de pan. Doe de aardappelen en spruitjes terug in de pan. Voeg de olie, knoflook en geitenkaas toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep de peterselie en de olijven erdoor en verdeel de stamppot over 4 borden.
Spruitjesstamppot met geitenkaas en olijven is een recept van Albert Heijn