Roomkip met Thaise kokossaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 stengel sereh
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el Thaise groene currypasta
  • 200 ml romige kokosmelk
  • 4 kipfilets
  • 400 g wokgroenten (grof gesneden)
  • 1 el vissaus

Bereiding

  1. Snijd de stengel sereh overlangs open en leg in elke halve stengel een knoop.
  2. Verwarm de olie in een pan en fruit de currypasta zachtjes 1 minuut. Voeg 200 ml water, kokosmelk en sereh toe en breng alles aan de kook.
  3. Bestrooi de kipfilets met zout en peper. Leg de kipfilets in de pan en laat ze zonder dat het vocht kookt in ca. 15 min. gaar worden.
  4. Verhit intussen de resterende eetlepel olie in de wok. Roerbak hierin de groenten in ca. 5 min. beetgaar. Voeg als de pan te droog wordt een scheutje water toe.
  5. Verdeel de kipfilets over 4 warme diepe borden of wijde kommen en schep de groenten ernaast. Breng de saus op smaak met vissaus en lepel de saus over de kip. Lekker met pandanrijst en cassavechips.
Roomkip met Thaise kokossaus is een recept van Albert Heijn