Kippenbouten met paprika

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 geroosterde paprika's (uit pot)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl gemalen piment
  • 1 mespunt chilipeper uit de molen
  • 3 el olijfolie
  • 4 kippenbouten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Pureer in de keukenmachine (of blender) de paprika's met de knoflook, chilipoeder, paprikapoeder, piment, chilipeper en de olijfolie. Verhit een koekenpan en bak dit mengsel tot het donkerrood wordt en gaat geuren.
  2. Maak het vel van de kippenbouten voorzichtig los en trek het naar het smalle deel van de poot. Wrijf de bouten in met zout en bestrijk ze royaal met het paprikamengsel. Vouw het vel weer over de bouten.
  3. Leg de bouten in een braadslede. Zet de braadslede op het rooster in het midden van de oven en braad de kippenbouten in ca. 45 min. gaar. Schenk als de braadslede te droog wordt, enkele eetlepels water in de braadslede. Dek de bouten zonodig af met aluminiumfolie als ze te bruin worden.
  4. Neem de braadslede uit de oven en laat de kippenbouten, afgedekt met aluminiumfolie, 10 min. rusten. Lekker met Franse frietjes en een groene salade met olijven.
Kippenbouten met paprika is een recept van Albert Heijn