Chocolade-empanadas met banaan en kokos

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 100 g ongezouten roomboter (koud)
  • 200 g tarwebloem
  • 40 g cacaopoeder
  • 50 g poedersuiker
  • ½ tl zout
  • 3 middelgrote eieren
  • 1 limoen
  • 50 g stemgember (bolletjes op siroop)
  • 3 stuks rijpe bananen
  • 55 g gemalen kokos (bakje)
  • 4 el vloeibare honing
  • 100 g mokkaboontjes
  • 1 bloem om te bestuiven

Bereiding

  1. Snijd de boter in stukjes. Maal de boter in de keukenmachine met de bloem, cacao, poedersuiker en het zout tot een kruimelig deeg. Voeg 2 eieren toe. Draai tot een samenhangend deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en druk plat. Laat 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de helft van de vrucht uit. Hak de stemgember fijn. Prak de bananen met een vork grof in een kom. Meng het limoenrasp en -sap, de gember, kokos, honing en mokkaboontjes erdoor.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van 3 mm dik. Steek er met de metalen ring rondjes uit van ? 10 cm. Kneed een bal van het overgebleven deeg, rol uit tot een lap van 3 mm dik en steek er opnieuw rondjes uit. Herhaal tot je 14 deegrondjes hebt.
  4. Rol elk deegrondje uit tot ? 12 cm. Schep in het midden van elk rondje 1 el banaanvulling. Bestrijk de deegranden met wat water en vouw de rondjes over de vulling dicht tot een halve maan. Druk de deegranden met een vork op elkaar. Leg de empanadas naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het laatste ei los en bestrijk hier de empanadas mee.
  5. Bak de empanadas in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin. Serveer ze warm of koud.
Chocolade-empanadas met banaan en kokos is een recept van Albert Heijn