Warme vispaté met vermout-dillesaus

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 400 g haricots verts
  • 500 g pangasiusfilet (in stukken)
  • 200 ml geslagen room (23% vet)
  • 1 tl citroensap
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 2 el witte vermout
  • 1 bakje dille ((15 g), fijngesneden)
  • 15 g boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de haricots verts in water met zout in 8 min. beetgaar. Spoel af met koud water.
  2. Pureer de vis in de keukenmachine. Voeg 50 ml room toe en laat de machine nog even draaien. Meng zout en enkele druppels citroensap door de vispuree.
  3. Klop de eiwitten in een schone kom stijf en spatel de vispuree er luchtig door. Schep de helft van de vispuree in de soufflévormpjes. Halveer enkele haricots verts en leg ze op de vispuree. Schep de rest van de puree erbij en strijk de bovenkant glad.
  4. Zet de vormpjes in het midden van de oven en laat in ca. 30 min. gaar worden.
  5. Breng ondertussen 150 ml room met de vermout aan de kook en laat de saus 3 min. op laag vuur koken. Roer de dille erdoor en breng op smaak met peper en zout. Smelt de boter in een pan en laat hierin de haricots verts warm worden. Keer de vispatés elk op een bord en serveer met de haricots verts. Lekker met tagliatelle.
Warme vispaté met vermout-dillesaus is een recept van Albert Heijn