Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 750 g verse pompoen
  • 5 el traditionele olijfolie
  • 150 g gesneden uien
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 380 ml krachtbouillon rundvlees (pot à 190 ml)
  • 760 kraanwater
  • 1 Frans afbakstokbrood
  • 4 takjes verse platte peterselie
  • 300 g Provençaals gekruide runderreepjes

Bereiding

  1. Snijd de knoflook fijn. Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.
  2. Verhit olie in een pan en fruit hierin de knoflook, uien en kruiden 3 min. Voeg de pompoen toe en laat 2 min. meebakken. Voeg de bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat de soep ca. 15-20 min. zachtjes koken. Bak ondertussen het stokbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Peterselieblaadjes grof snijden. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met peper.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en roerbak de runderreepjes ca. 3 min. Schep de soep in de borden en verdeel de runderreepjes erover. Bestrooi met wat peterselie en serveer met het stokbrood.
  4. Boen de pompoen schoon en halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de helften met schil in stukjes.
Pompoensoep met runderreepjes en stokbrood is een recept van Albert Heijn