Zuurkoolschotel met gehakt en appel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 125 g magere spekreepjes (duopak)
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 tl gedroogde tijm (potje 15 g)
  • 2 el gemalen kaneel
  • 500 g zuurkool
  • 800 g verse aardappelpuree
  • 2 Elstar appels (of een andere friszoete appel)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de magere spekreepjes uit, schep het gehakt erbij en bak het rul. Giet het vet af en vang het op. Breng het gehakt op smaak met de tijm, de helft van de kaneelpoeder en peper naar smaak. Verdeel de zuurkool over de ovenschotel en schep het gehaktmengsel erop. Verdeel de aardappelpuree erover.
  2. Snijd de appels (ongeschild) in ringen. Leg de appelringen bovenop de ovenschotel en bestrooi ze met wat kaneelpoeder. Besprenkel het geheel met het bakvet van het gehakt en bak de schotel ca. 20 min. in de oven, zodat de bovenkant mooi goudbruin kleurt. Verdeel de schotel over de borden.
Zuurkoolschotel met gehakt en appel is een recept van Albert Heijn