Courgette met gerookte makreel 10-12 mnd

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 grote winterpeen (groot)
  • 2 bosuien
  • 1 kipdijfilet
  • 1½ liter kraanwater
  • 200 g courgette
  • 15 g ongezouten roomboter
  • 3 takjes verse bieslook
  • 30 g verse gerookte makreelfilet

Bereiding

  1. Schil de winterpeen en snijd hem in blokjes. Was de bosui en snijd de groene delen in stukjes. Het witte gedeelte gebruik je niet. Doe de groenten en kip in een pan en voeg het water toe. Breng alles aan de kook en laat het ongeveer 45 min. zachtjes koken. Zeef de bouillon en gooi de groenten weg. Gebruik het kippenvlees voor een ander gerecht.
  2. Snijd de courgette in blokjes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de courgette op laag vuur 10 min. Voeg 100 ml van de bouillon toe en stoof alles met de deksel op de pan in 10 min. gaar.
  3. Prak de courgette met een houten lepel en maak de puree eventueel iets dunner met wat bouillon. Knip of snijd de bieslook fijn en meng het erdoor. Verdeel de makreel in kleine stukjes en schep door de courgettepuree. Let goed op dat er geen graatjes meer in de vis zitten.
Courgette met gerookte makreel 10-12 mnd is een recept van Albert Heijn