Curry met adukibonen en zoete aardappel
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 250 g adukibonen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 cm verse gember
- 200 g zoete aardappelen
- 2 el arachideolie
- ½ el Euroma by Jonnie Boer garam masala (blikje, specerijenmelange)
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 400 ml kokosmelk
- 1 courgette
- 300 g kipdijfilet
- 200 g diepvries tuinerwten
- 400 g koelverse basmatirijst
Bereiding
- Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
- Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.
- Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
- Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.
- Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
- Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.
- Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.
- Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm. 1
- Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe. 1
- Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. 1
- Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken en breng op smaak met peper en eventueel zout. 1
- Serveer de curry met de rijst.
Curry met adukibonen en zoete aardappel is een recept van Albert Heijn