Curry met adukibonen en zoete aardappel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 250 g adukibonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 cm verse gember
  • 200 g zoete aardappelen
  • 2 el arachideolie
  • ½ el Euroma by Jonnie Boer garam masala (blikje, specerijenmelange)
  • 295 g gegrilde rode paprika's in pot
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 courgette
  • 300 g kipdijfilet
  • 200 g diepvries tuinerwten
  • 400 g koelverse basmatirijst

Bereiding

  1. Doe de adukibonen in een kom en schenk er zo veel water over tot ze onder staan. Laat de bonen 8 uur weken. Giet af.
  2. Kook de bonen in ruim water in 40 min. op middelhoog vuur gaar.
  3. Snipper ondertussen de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.
  4. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).
  5. Verhit de olie in een ruime pan met dikke bodem en fruit de ui, knoflook, gember en de garam masala 1 min.
  6. Voeg de zoete aardappel toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  7. Pureer met de staafmixer de gegrilde paprika met het vocht uit de pot tot een gladde saus.
  8. Voeg de paprikasaus en de kokosmelk toe aan het aardappelmengsel en laat op laag vuur 20 min. koken.
  9. Halveer ondertussen de courgette en snijd in dunne plakjes. Snijd de kipdijfilet in stukjes van 2 x 2 cm. 1
  10. Voeg de courgette en kip de laatste 8 min. van de kooktijd toe. Voeg de tuinerwten de laatste 2 min. toe. 1
  11. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. 1
  12. Giet de bonen af en voeg toe aan de curry. Laat alles nog 1 min. koken en breng op smaak met peper en eventueel zout. 1
  13. Serveer de curry met de rijst.
Curry met adukibonen en zoete aardappel is een recept van Albert Heijn