Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 450 g diepvries pompoen
  • 500 g gekookte rode bieten (zak, koelvers)
  • 1 ui
  • 250 g geitenkaas belegen 50
  • 2 el zonnebloemolie
  • 800 g tomatenblokjes (blik à 400 g)
  • 1½ el gedroogde salie
  • 250 g verse lasagnebladen (koelvers)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bereid de pompoenstukjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd ondertussen de bieten in dunne plakjes. Snipper de ui en rasp de kaas.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui 2 min. Voeg de pompoenstukjes en tomatenblokjes toe. Neem de pan van het vuur en pureer de groenten met de staafmixer. Zet de pan weer op het vuur, voeg 1 el salie toe en laat 3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Verdeel een laagje pompoen-tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. Bedek met ? van de lasagnebladen. Verdeel hier ? van de rest van de saus, de helft van de bieten en ? van de geitenkaas over. Maak zo nog 2 lagen, waarvan de laatste geen biet bevat. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Bestrooi voor het serveren met de rest van de salie.
Lasagne van biet, pompoen en geitenkaas is een recept van Albert Heijn