Rundvlees met ketjap en kruiden

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 500 g riblappen
  • 3 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode pepers
  • 25 g macadamianoten
  • 4 el olie
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl djinten (gemalen komijn)
  • 4 el ketjap manis
  • 1 el azijn (mild)
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 4 kruidnagels
  • 1 tl nootmuskaat
  • zout

Bereiding

  1. Vlees in repen snijden. Sjalotjes en knoflook pellen en snipperen. Rode peper halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Noten fijnmalen in keukenmachine of met mes fijnhakken. In pan olie verhitten en vlees hierin rondom bruinbakken. Vlees uit pan op bord scheppen. In bakvet ui, knoflook en pepers ca. 2 minuten zachtjes bakken. Ketoembar, djinten en noten toevoegen en kort meebakken. Vlees terugdoen in pan. Ketjap, azijn, suiker, kruidnagels, nootmuskaat, zout en 2 dl water toevoegen. Vlees in 1 1/2 uur zachtjes gaar smoren. Laatste 10 minuten deksel van pan halen, zodat kookvoscht kan verdampen. Op smaak brengen met zout en eventueel sambal. Serveren met rijst en groenten.
Rundvlees met ketjap en kruiden is een recept van Albert Heijn