Haring met rodebietpesto

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 el pijnboompitten (zakje 65 g)
  • 200 g gekookte bieten ((schaal 500 g), geschild)
  • 1 rode ui (gesnipperd)
  • 1 el balsamicoazijn (flesje 250 ml)
  • 2 el mayonaise
  • 1 schaal Hollandse Nieuwe haring (3 stuks)
  • ½ bakje bieslook (a 25 g)

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Doe ze in de keukenmachine. Voeg de bietjes, ui, azijn en mayonaise toe en pureer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de haringen in stukken van 4 cm en leg op een schaal. Snijd de bieslook in stukken van ca. 4 cm. Schep op elk stukje haring wat pesto. Garneer met bieslook.
Haring met rodebietpesto is een recept van Albert Heijn