Kabeljauw met haricots verts

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 zakken haricots verts (a 150 g)
  • ½ bakje garneeramandelen (a 95 g)
  • 40 g boter
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 600 g kabeljauwfilet (op kamertemperatuur)
  • 100 ml melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 20 min. gaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de haricots verts en snijd ze doormidden. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de haricots verts in ca. 3 min. beetgaar.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Laat de pan iets afkoelen, voeg de helft van de boter toe. Rasp de gele schil van de citroen. Doe deze in de pan bij de amandelen. Voeg de haricots verts toe en schep om.
  3. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi beide kanten met peper en zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis op middelhoog vuur in 6-8 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
  4. Verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Stamp de aardappelen met de melk tot een luchtige puree. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Verdeel de aardappelpuree over 4 borden. Serveer met de vis en de haricots verts.
Kabeljauw met haricots verts is een recept van Albert Heijn