Aziatische vis met noedels en groenten

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 tl sesamolie
  • 300 g verse zalmfilets
  • 300 g witvisfilets
  • 1 el sesamzaad
  • 2 limoenen
  • 1 el vloeibare honing
  • 15 g misopasta
  • 2 el sojasaus zoutarm ( extra om op smaak te brengen)
  • 250 g eiernoedels
  • 1 verse rode peper
  • ½ komkommer
  • 4 bosuitjes
  • 1 kropje Little Gem sla
  • 200 g radijsjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 takjes verse koriander

Bereiding

  1. Vet een kleine, ondiepe ovenschaal of vuurvaste serveerschaal in met de helft van de sesamolie. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Dep beide stukken vis droog met een stuk keukenpapier, snijd ze in 1 cm dikke reepjes en leg ze willekeurig op een schaal of bord. Wrijf de reepjes voorzichtig in met de rest van de sesamolie en strooi er peper en zout op. Strooi er het sesamzaad en de fijngeraspte schil van 1 limoen over, knijp er de helft van het sap bij en druppel er de honing over. Zet de schaal in de oven tot de vis gaar is (ongeveer 7 min.)
  3. Giet 1 liter kokend water in een braadpan. Zet hem op hoog vuur, doe er de misopasta, sojasaus en noedels bij en zorg dat de noedels goed onder water staan. Snijd de Spaanse peper in ringetjes en doe ze bij de bouillon.
  4. Snijd de komkommer, sugarsnaps, bosuitjes, sla en radijsjes in de keukenmachine. Doe ze in een kom en maak ze aan met het sap van 1 limoen, een beetje sojasaus en de olijfolie.
  5. Controleer de noedels en draai wanneer ze gaar zijn het vuur uit. Breng de bouillon met sojasaus op smaak. Leg de groenten op een hoopje op de noedels en hussel ze aan tafel door elkaar. Strooi voor het serveren een paar blaadjes koriander over de vis.
Aziatische vis met noedels en groenten is een recept van Albert Heijn