Arepas met smokey kip, chorizo en cheddar

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet
  • 330 g voorgekookt maismeel (Pan)
  • 1 tl zout
  • 500 ml water
  • 150 g cheddar Tophat 48
  • 1 jalapeñopeper
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 el barbecuesaus
  • 100 g chorizo pamplona (worst)
  • 160 g koelverse zongedroogde tomaten (bakje)
  • 10 g verse koriander (alleen de blaadjes)

Bereiding

  1. Breng een steelpan met water en zout aan de kook en doe de kipfilets erin. Houd het water 20 min. tegen de kook aan. Neem de kip uit het water. Doe ondertussen het maismeel met het zout in een kom. Voeg al roerend het water toe en kneed snel tot een deeg. Verdeel het deeg in zoveel gelijke porties als je nodig hebt en vorm er balletjes van. Reken 2 broodjes per persoon. Rol de balletjes met een deegroller of fles uit tot een ½ cm dikte.
  2. Rasp de cheddar en snijd de jalapeñopeper in ringetjes. Bak 4 broodjes per keer in een koekenpan met 1 el olie op middelhoog vuur, of gebruik 2 koekenpannen tegelijk. Bak de maisbroodjes 10 min. Keer regelmatig.
  3. Trek ondertussen de gare kipfilet met 2 vorken in draadjes uit elkaar en meng met de barbecuesaus. Snijd de arepa’s open als een envelopje. Verdeel de cheddar, peperringetjes, kip, chorizo, gedroogde tomaatjes en koriander erover en serveer.
Arepas met smokey kip, chorizo en cheddar is een recept van Albert Heijn