Pikante pasta met sardine

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 120 g blikje sardines in olijfolie
  • 1 el pijnboompitten
  • 200 g cavolo nero - palmkolen
  • ¼ tl chilivlokken
  • 390 g pastasaus pikant
  • 250 g verse tagliatelle

Bereiding

  1. Snijd de sjalotten in ringen en de knoflook fijn. Laat de sardines uitlekken, maar vang
  2. 5 el per persoon van de olie op.
  3. Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en pijnboompitten 3 min. Voeg de cavolo nero toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.
  4. Verwarm de pastasaus in een steelpan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  5. Verdeel de pasta met de pastasaus, cavolo nero en sardines over diepe borden. Serveer direct. Lekker met platte peterselie.
Pikante pasta met sardine is een recept van Albert Heijn