Pikante pasta met sardine
Recept van Albert Heijn
Ingrediënten
- 2 sjalotten
- 1 teen knoflook
- 120 g blikje sardines in olijfolie
- 1 el pijnboompitten
- 200 g cavolo nero - palmkolen
- ¼ tl chilivlokken
- 390 g pastasaus pikant
- 250 g verse tagliatelle
Bereiding
- Snijd de sjalotten in ringen en de knoflook fijn. Laat de sardines uitlekken, maar vang
- 5 el per persoon van de olie op.
- Verhit de opgevangen olie in een hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en pijnboompitten 3 min. Voeg de cavolo nero toe en bak 8 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met de chilivlokken.
- Verwarm de pastasaus in een steelpan. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Verdeel de pasta met de pastasaus, cavolo nero en sardines over diepe borden. Serveer direct. Lekker met platte peterselie.
Pikante pasta met sardine is een recept van Albert Heijn