Komkommerkrokodil

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 rozijnen
  • 10 mini mozarella's
  • 5 mini augurken
  • 15 Amsterdamse uien
  • 150 g jong be­le­gen 30 stuk (in dobbelstenen)
  • 30 g pitloze witte druiven

Bereiding

  1. Snijd de puntige kant van de komkommer een stukje in en zet deze 'bek' open met een prikker. Snijd twee halve maantjes uit als ogen en maak grote krokodillenpupillen van rozijnen.
  2. Snijd een ruime rechthoek uit het middenstuk van de krokodil; dit wordt zijn rug (laat de buik zitten). Snijd de weggesneden komkommer in blokjes. Zet de komkommerkrokodil even koel weg.
  3. Maak spiesjes in verschillende combinaties: mozzarella met een plakje augurk en een Amsterdamse ui, jonge kaas met een druif, alleen druiven, komkommer en mozzarella, mozzarella met augurk (met de knobbelige kant boven voor het krokodilleneffect). Steek de spiesjes in de krokodil.
Komkommerkrokodil is een recept van Albert Heijn