Gegrilde scholfilet met couscous-venkelsalade

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 200 g 4-granencouscous
  • 50 g ongebrande hazelnoten
  • 2 venkelknollen
  • 7 el koolzaadolie
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse dille
  • 75 g abrikozen
  • 75 g veldsla
  • 2 el citroensap
  • 300 g scholfilet
  • ½ tl gedroogde chilipeper
  • 75 g feta

Bereiding

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de venkelknollen in plakken van
  2. 5 cm en schep om met 2 el koolzaadolie. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd met de dille fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de kruiden, abrikozen, veldsla, het citroensap, 3 el olie en de hazelnoten door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de venkel in 2 delen 6 min. Keer halverwege. Schep de groenten door de couscous.
  4. Bestrijk de scholfilets met de rest van de olie, bestrooi met de chilipeper, peper en eventueel zout en gril 3 min. Keer halverwege. Serveer de scholfilets met de couscoussalade en verkruimel de kaas erover.
Gegrilde scholfilet met couscous-venkelsalade is een recept van Albert Heijn