Vegetarische gehaktschotel

Recept van Albert Heijn

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (kruimig)
  • 50 g boter
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 250 g winterpeen (in plakjes)
  • 1 bakje champignons ((250 g), in plakjes)
  • 2 schaaltjes fijngehakt (a 175 g)
  • 2 el bloem
  • 1 pak gezeefde tomaten (passata di pomodoro, 500 g)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in water met zout in 20 min. gaar. Verhit 25 g boter in een hapjespan en fruit de ui 2 min. Bak de peen en champignons 3 min. mee. Schep het gehakt erdoor en bak nog 2 min. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee. Schenk er beetje bij beetje de passata bij en roer tot een dikke, gebonden saus. Breng op smaak met peper en zout en schep in de ingevette quichevorm.
  2. Giet de aardappelen af, maar vang 1 kopje kookvocht op. Voeg toe en stamp met de pureestamper tot een smeuïge puree. Schep op het gehaktmengsel. Strijk glad en verdeel de rest van de boter er in kleine vlokjes over. Bak de gehaktschotel in het midden van de oven in 25-30 min. goudbruin.
Vegetarische gehaktschotel is een recept van Albert Heijn